Aleksandar Vučić otkazuje sve predizborne skupove

Predsjednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić predložio je na sjednici Izbornog štaba da svi predizborni skupovi stranke, uključujući i veliki skup u Novom Sadu i završni skup u Nišu, budu otkazani, prenose beogradski mediji.

Kako mediji prenose, lider SNS nije htio ni na koji način da ugrozi zdravlje stanovništva, pogotovo jer se na predizbornim skupovima najjače stranke u zemlji očekivao veliki broj ljudi.

Prvi takav skup trebalo je da se održi u petak Novom Sadu, na kojem se očekivalo prisustvo najmanje 30.000 pristalica naprednjaka.

Vučić je na sjednici Izbornog štaba SNS iznio ovaj prijedlog iako je epidemiološka situacija u Srbiji daleko od dramatične i uprkos tome što je stav stručnjaka, prije svega ljekara epidemiologa, da ne treba zabranjivati masovna okupljanja, a dokaz za to je derbi Zvezde i Partizana koji će biti odigran pred nekoliko desetina hiljada ljudi.

Obrazlažući svoj predlog na sjednici Izbornog štaba, Vučić je naveo da organizovanjem masovnih predizbornih skupova ne želi da ugrozi zdravlje ni jednog jedinog čovjeka, jer je zdravlje i bezbjednost građana Srbije iznad politike.

Vučićev prijedlog usvojen je tijesnom većinom, prenose Nezavisne novine.

 

 

Ostavite komentar: