Albanija zabranila kockarnice i kladionice!

02.01.2019. | 19:52

U Albaniji je stupio na snagu Zakon o zabrani kockanja koji je usvojen prije nekoliko mjeseci i shodno tome zatvoreno je 4.300 kladionica.

Zabrana kockanja ne odnosi se samo na kafiće s kladionicama, već i na onlajn klađenje i kockarnice, koje su se do sada mogle naći i u blizini škola.

Kladionice će sada biti dozvoljene samo u hotelima sa pet zvjezdica i to izvan urbanih područja.

U Albaniji je klađenje bilo veliki problem, a statistika pokazuje da je u zemlji sa 2,8 miliona stanovnika jedan kladioničar na 670 stanovnika.

Kako navodi Klix.ba, albanski premijer Edi Rama bio je pod žestokim pritiskom kladioničarskog lobija, ali je zakon ipak stupio na snagu.

Povodom zabrane kladionica, kao i povodom odluke vlade da se zabrani upotreba petardi i vatrometa, Rama je na Instagramu napisao da ovakva Nova godina nije bila viđena godinama.

“Nova godina kao ova, bez kockanja i petardi, nije viđena godinama”, naveo je Rama uz fotografiju zatvorenih kockarnica čiji je prostor oglašen za izdavanje, prenosi albanska agencija ATA.

U oktobru prošle godine vlada u Tirani je odlučila da od 1. januara zatvori sve sportske kladionice u zemlji, što je predviđeno dopunjenim Zakonom o igrama na sreću.