Albanac šamarao majku i dijete iz Srbije: Ljetovanje u Hrvatskoj pretvorilo se u užas

Ljetovanje u Hrvatskoj za porodicu iz Novog Sada pretvorilo se u pravi užas.

Naime, M. V. je sa svojom porodicom otišla u Rovinj, ali je tamo, umjesto da uživa na moru, doživjela traumu jer joj je jedan od gostiju hotela tukao dijete.

“Moj devetogodišnji sin se igrao u igraonici hotela koja se nalazi u sklopu hotelskog lobija, ispred same recepcije i slučajno pao na jednog dječaka. Za nekoliko sekundi u igraonici koja je namijenjena samo za djecu i na samom ulasku u istu jasno stoji takav pintogram, ušao je otac tog dječaka, Švajcarac albanskog porijekla, udario mu šamar i vukući ga za ruku, izveo ga napolje. Moj mlađi sin je dotrčao da nas i rekao nam da neki čovjek tuče brata”, počinje svoju priču M.V.

Ona za Novosti kaže da je hrvatskoj policiji trebalo čak sat vremena da dođe na mjesto incidenta.

“Dotrčali smo do lobija sa terase kafića koja se nalazi u neposrednoj blizini recepcije. Čovjek ga je i dalje držao za ruku, a moj sin je na lijevom obrazu imao crvene otiske njegovih prstiju. Počela sam da vičem na njega odakle mu za pravo da udara moje dijete, a on je i meni udario šamar. Obezbjeđenje je došlo nakon 20-ak minuta, a policija tek nakon više od sat vremena kada je taj čovjek već uveliko bio u svojoj sobi. Osoblje hotela u saradnji sa policijom i obezbjeđenjem nisu te večeri navodno mogli da pronađu svog gosta u kojoj sobi je odsjeo, te nam je direktorka hotela Ivanka Ajlec zajedno sa policijom obećala da će on sa svojom porodicom ujutru biti udaljen iz hotela, kao i da će protiv njega biti pokrenuta krivična prijava za udaranje maloljetnog djeteta, da će biti priveden ,da će mu biti oduzet pasoš…”, priča ona.

Ipak, neprijatno iznenađenje sačekalo je srpsku porodicu koliko sutra ujutru, a djeca su ljetovanje u Hrvatskoj nastavila u strahu.

“Ujutru kada smo se probudili taj isti čovjek je i dalje bio u hotelu, šetao po plaži, na bazenu, plivao u moru, a moja djeca su neprestano dolazila kod mene govoreći mi da su ga opet sreli plašeći se da će ih opet udariti. Kada smo pitali direktorku hotela kako je moguće da je on i dalje tu, samo nam je rekla da je sada tu obezbjeđenje i da se ništa ne brinemo. Obezbjeđenje je bio jedan radnik iz njihovog drugog hotela koji mi je sam rekao da ni ne zna zašto je ovdje, koga treba da gleda i šta treba da radi. Svima je bilo jasno da od onoga što nam je obećano, neće biti ništa jer najveći propust je imao sam hotel. Niko od osoblja nije postavljen kao nadležni da kontroliše šta se dešava u toj igraonici koja je uvijek puna djece.

Takođe, hotel nema obezbjeđenje iako je njegov kapcitet gostiju jako veliki i dolaze ljudi sa svih strana, tako da niko nije bio prisutan kada se to desilo da odreaguje i zaštiti i dijete i mene. Ispostavilo se na kraju, da smo mi gosti hotela koje oni žele da isprate, a potencijalni psihopata koji udara nepoznato dijete u igraonici dobio je mogućnost produžavanja boravka, dok za neke od naših prijatelja slobodnih soba u 20 sati uveče, kada smo trebali da napustimo hotel, više nije bilo. Direktorka Ivanka Ajlec, do dana današnjeg, nam se nije izvinula za strašnu neprijatnost koju smo doživjeli”, govori razočarana žena.

Ova Novosađanka tvrdi da više nikada ne želi da ljetuje tamo. Incidenti i neprijatnosti srpskih turista na moru u Hrvatskoj postaju sve češća pojava.

Ostavite komentar: