Vučić: Sastanka u Parizu sigurno neće biti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da sa 99 odsto sigurnosti može da kaže da sastanka u Parizu neće biti, te da su šanse manje od jedan odsto da Albanci prihvate da se razgovara o taksama i da sastanka bude.

“Mislim da Albanci nisu spremni da razgovaraju ni o čemu važnom, da su na poseban način želeli da pošalju poruku Njemačkoj i Francuskoj da nisu Evropljani ti koji treba da rješavaju kosovski problem”, rekao je Vučić.

On je naveo da se Srbija ponašala konstruktivno, ozbiljno i da želi dijalog i konstruktivno rješenje, ali ne želi da ulazi u razgovore u kojima mora reći unaprijed da će potpisati nezavisnost, a da o taksama ne može da se priča.

Predsjednik Srbije je naglasio da su to sve stvari koje pokazuju da Priština ne želi dijalog i da želi da svim u potpunosti upravljaju SAD i niko više.

To, kaže on, nije realno, a Nijemci i Francuzi su poruku dobro razumjeli.

“Mislim da je njihova odluka da sastanka neće biti. Pariza će biti samo ukoliko Albanci budu rekli da će se ponašati ozbiljno, a toga neće biti”, naglasio je Vučić za TV “Pink”, dodavši da će francuski predsjednik Emanuel Makron za manje od mjesec dana doći u Beograd.Ostavite komentar: