Vučić: EU najavila pokretanje investicionog paketa za Zapadni Balkan

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prenio je večeras, nakon neformalne večere lidera Zapadnog Balkana sa zvaničnicima EU u Briselu, da je Unija otvorena da čuje naše inicijative i ideje, te da predstoji pokretanje investicionog paketa za region.

Vučić je u izjavi novinarima kazao da će EU poslati timove i primiti u pisanoj formi inicijative i ideje zemalja regiona. EU je najavila, rekao je, pokretanje investicionog paketa za Zapadni Balkan, što je, kaže, veoma bitno.

Dodao je da će EU, kako je prenio sa sastanka, podstaći i regionalnu saradnju, a on je posebno ukazao na „mini šengen”. Sve to bi, prema njegovim riječima, otvorilo perspektivu i značilo da bi imali mnogo više konkretnih rezultata, nego što smo imali do sada.

„Veoma je važno što smo vidjeli iskrenu posvećenost EU, njihovih najviših zvaničnika napretku cijelog regiona i želji ljudi koji žive na Zapadnom Balkanu da osjete blagodeti pristupanja EU”, kazao je Vučić.

Predsjednik Vučić procjenjuje da ćemo imati šansu da se neke stvari ubrzaju.

“Mnogo toga će u Evropi biti okrenuto ka Blakanu”, rekao je Vučić novinarima u Briselu.

Na pitanje u kakvom tonu su se vodili razgovori Vučić je rekao da niko od predstavnika nije tu došao da se svađa, niti da se prepire.

“Mi smo se borili i pojedinačno za sebe i za cio reigon, to je bio naš posao i to smo dobro obavili. Posebno je ohrabrujuće to što ćemo imati mnogo sastanaka i što se vidi veća posvećenost Balkanu, u odnosu na ono što je bilo juče”, kazao je Vučić, prenio je SPUTNIK.

Posebno je važno što će dolaziti investicioni projekti, a prvo prolazno vrijeme će biti u martu, pa u maju, kada bude samit u Zagrebu, zatim sa Grcima, zatim sa austrijskim predsjednikom vlade i mnogim drugima, rekao je Vučić.

Gepostet von BL Portal am Sonntag, 16. Februar 2020

 Ostavite komentar: