Uznemirujući video-snimak koji je šokirao Amerikance i “srušio” Koka-Kolin brend

Korporacija “Koka-Kola” morala je da prekine saradnju, pod pritiskom javnosti, sa jednom farmom koja je njihove fabrike snabdijevala mlijekom.

Razlog je video-snimak koji je šokirao javnost, nastao u tajnosti, a koji prikazuje veoma okrutno postupanje prema životinjama na jednoj od najvećih farmi za proizvodnju mlijeka u Americi, prenosi Raša tudej.

Vijest je u Americi ocijenjena kao “najveća tajna istraga o mliječnoj industriji”, a njeni tvorci su aktivisti organizacije “Animal rikaveri mišn”, koji su poslali svoje članove na tajni zadatak u farmu “Feir Ouks”, predstavljajući ih kao radnike farme.

Riječ je o jednoj od najvećih farmi mlijeka u Americi, koja snabdijeva najveće kompanije tim proizvodom, od “Koka-Kole” pa nadalje.

Na snimku, koji je označen kao veoma uznemirujući, vide se farmeri kako, između ostalog, šutiraju u glavu i gaze telad, staru svega nekoliko nedjelja. Zatim ih bacaju u kaveze, tako da se vidi krv posvuda.

Takođe, telad udaraju u glavu i tijelo čim stignu, a to se sve, kako se navodi u tekstu, dešava svakog dana. Teško povrijeđenu mladunčad potom su bacali da uginu na suncu.

Radnici farme su čak uzgajali i pušili marihuanu na radnom mjestu, svaki dan, a prerušenom timu na tajnom zadatku čak su nudili i kokain za vrijeme rada.

“Animal reskju mišn” navodi da se sve to odvija na farmi na kojoj živi, ili bolje rečeno umire, oko 30.000 grla, na prostoru veličine 56.000 fudbalskih terena. Ipak, većina životinja zbijena je na mnogo manji prostor.

Pomenuta farma snabdijeva Koka-Kolin brend “Ferlajf”.

Šokantan snimak je objavljen na društvenim mrežama i izazvao je salvu negativnih komentara, od kojih je najveći broj bio zgražavanje nad tretmanom mladunčadi i nad okrutnošću s kojom postupaju radnici farme.

UPOZORENjE: Video-snimak sadži uznemirujuće scene

Nakon toga prodavnice širom Amerike počele su da povlače iz prodaje “Ferlajf” proizvode, a zvaničnici kompanije “Koka-Kola” saopštili su da su prekinuli sve vrste snabdijevanja mlijekom sa pomenute farme.

 

Izvor:(B92)Ostavite komentar: