U Beogradu protest “Svi kao jedan – 1 od 5 miliona”

Ispred zgrade Narodne skupštine održava se protest pod sloganom “Svi kao jedan – 1 od 5 miliona”.

Skup je počeo oko 15 sati ispred Doma Narodne skupštine intoniranjem himne Srbije.

Dramski umjetnik Hadži Nenad Maričić recitovao je na početku pjesmu Vladislava Petkovića Disa “Naši dani”.

“Građani Srbije od danas više ništa neće biti isto, Srbija je bila, jeste i biće slobodna. Živjela slobodna Srbija”, poručio je Maričić.

Profesor Čedomir Čupić čestitao je građanima na upornosti i istrajnosti koju su pokazali da protestima širom Srbije. “Pokazali ste svijetu i nama svima da imate i svijest i samosvast kada je u pitanju društvo i država”, rekao je Čupić.

“nema te cijene kojim se može zaustaviti otpor kada su u pitanju uzurpatori i uzurpacije”, dodao je Čupić.

Istakao je da je “Vučić u svoje ruke van propisanih dužnosti uzeo sve i izvršnu i zakonodvnu vlast, a krenuo je da osvoji i sudsku vlast”.

“U proteklih pet godina Srbija se intezivno pustoši, jedna biblijska zemlja postaje ljudska pustoš”, rekao je Čupić i dodao da se zaustavlja zapošljavanje, a nameti postaju sve veći.

“Dok sve veći broj građana siromaši, mali broj stiče ogromno bogatstvo” rekao je Čupić.

“nema te sile koja će vas pokoriti. Živjeli građani Srbije, živjela vaša hrabrost”, naglasio je Čupić.

Predstavnici Saveza za Srbiju najavili su da će na protestu “Svi kao jedan – 1 od 5 miliona” pročitati zahtjeve ujedinjene opozicije i predstaviti plan kako će dalje djelovati.

Nije poznato koliko će protest trajati i da li će biti uobičajene šetnje.

Ovo je 19. protest u Beogradu. Prvi protest održan je 8. decembra i to pod nazivom “Stop krvavim košuljama” zbog napada na lidera Ljevice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu 23. novembra.

Upućeni su zahtjevi da se otkriju nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića, da se otkrije ko je pokušao da ubije Borka Stefanovića i da se sazna ko je pokušao da ubije novinara Milana Jovanovića.

Nakon toga dodati su i zahtjevi da ostavke podnesu i ministar policije Nebojša Stefanović, direktor RTS-a Dragan Bujošević i glavni i odgovorni urednik Informativnog programa RTS-a Nenad Lj. Stefanović.

Objavljivanje plana za rješavanje pitanja Kosova takođe je jedan od zahtjeva

 

Izvor:(RTS)

 

Ostavite komentar: