U Aziji godišnje pojedu 30 miliona pasa

Više od 30 miliona pasa godišnje se ubije za ljudsku potrošnju u Aziji, od čega je 70 odsto ukradeno”, rekao je danas osnivač Azijskog Prijateljskog saveza životinja Genlin Peng.

“Među 30 miliona pasa, 5 miliona je u Kini, sedam miliona u Južnoj Koreji i pet miliona u Vijetnamu”, prenio je Kjodo.

Iako velika većina Japanaca ne jede pse, u Japanu ima više od 100 restorana ili prodavnica koje prodaju uvezeno meso pasa, uglavnom stranim potrošačima.

Statistika koju je sastavio Svjetski savez pasa, koju je osnovao Peng, pokazala je da je Japan uvezao oko 450 tona psećeg mesa između 2002. i 2016. godine, što je ekvivalentno sa 100.000 pasa.

Zakonodavstvo Tajvana, ostrvo koje Kina smatra svojom teritorijom, u aprilu 2017. godine donijelo je izmjene zakona kojima se zabranjuje da ljudi konzumiraju meso pasa i mačaka i podizanje maksimalne kazne za zlostavljanje životinja.

Izmjena je donijeta dva mjeseca nakon zabrane eutanazije životinja lutalica.

Uspješno zakonodavstvo na Tajvanu i u Sjedinjenim Američkim Državama dalo je Pengu veliki podstrek u njegovoj globalnoj kampanji zabrane trgovine mesom za pse.

On je posjetio poslanike u Britaniji, Italiji, Norveškoj, Francuskoj i Kini da bi ih ubijedio da donesu zakone koji zabranjuju tu praksu.

 

Izvor:(Nezavisne novine)

 

Ostavite komentar: