Tači poslije razgovora sa američkom delegacijom: Kosovo neće rizikovati prijateljstvo

Predsjednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači saopštio je da je visokim američkim zvaničnicima pružio uvjeravanja da Kosovo ni pod kojim uslovima neće rizikovati odnose i prijateljstvo sa SAD.

„Državne institucije moraju brzo preduzeti konkretne mjere u skladu s prijateljskim savjetima SAD. Te odluke trebalo bi da budu u funkciji održavanja i jačanja strateške saradnje sa SAD i naše državne obaveze za dijalog i mirovni sporazum“, rekao je Tači poslije sastanka sa visokim predstavnicima Savjeta za nacionalnu bezbjednost SAD Džonom Eratom i Bredom Berklijem, saopšteno je iz kosovskog predsjedništva, a prenosi „Gazeta ekspres“.

Kako se navodi u saopštenju, Erat i Berkli „ponovili su jasan stav američke administracije da bi porez trebalo da bude suspendovan kako bi se nastavio dijalog i nastojanja za postizanje sveobuhvatnog sporazuma između Kosova i Srbije“.

Na sastanku sa američkom delegacijom bio je i premijer privremenih institucija Ramuš Haradinaj.

Kako je saopšteno, Tači i Haradinaj su sa visokim američkim zvaničnicima razgovarali o odnosima između Kosova i SAD, političkoj situaciji na Kosovu i u regionu, kao i o dijalogu između Beograda i Prištine.

 

Izvor:(SPUTNIK)

 

Ostavite komentar: