Štrahe: Bio sam naivan, prioritet rasvjetljavanje slučaja koji je doveo do njegovog političkog pada

Doskorašnji austrijski vicekancelar i nekadašnji lider Slobodarske partije Austrije Hajnc-Kristijan Štrahe ističe da mu je trenutni prioritet rasvjetljavanje slučaja koji je doveo do njegovog političkog pada.

„Rasvjetljavanje ovog slučaja je trenutno jedini prioritet. To pitanje je iznad svih drugih i nije samo u mom interesu, već i u interesu FPO, kao i vlade koja je raspuštena zbog toga, a na kraju i zemlje. Uspostavio sam radnu grupu i tim savjetnika koji svakodnevno dobijaju nova saznanja. Ta saznanja ne stižu iz medija, već iz sopstvene istražne djelatnosti“, objasnio je Štrahe, koji je morao da podnese ostavku na sve političke funkcije nakon što je objavljen video-snimak od prije dvije godine na kom se vidi kako na Ibici djevojci koja se predstavila kao nećaka jednog ruskog milijardera nudi državne poslove za finansijsku podršku njegovoj stranci.

Štrahe je, u intervjuu bečkom dnevniku „Esterajh“, rekao da trenutno ne razmišlja o svojoj političkoj budućnosti, već mu je važno da se sve rasvijetli.

„Ponašao sam se uvijek korektno, u skladu sa zakonom i na osnovu programa FPO. A posljednjih godinu i po mog rada kao viceklancelar i ministar su najbolji dokaz za to“, poručuje on.

Iako je duboko razočaran navodnim kršenjem dogovora od strane Sebastijana Kurca, koji je, prema njegovim riječima, obećao nastavak rada vlade ako podnese ostavku, on ne želi da isključi saradnju sa Narodnom partijom (OVP) u budućnosti.

Isto tako ne isključuje ni saradnju sa Socijaldemokratskom partijom, jer kaže da kao demokrata ne želi da isključi nijednu opciju.

Štrahe je izrazio posebno zadovoljstvo ishodom izbora za Evropski parlament, gdje njegova FPO nije pretrpjela veliki pad, kao što se prognoziralo.

„Ishod je pokazao da naši glasači nisu dozvolili da ih politički atentat poljulja i odlučili su u skladu sa uspješnim radom vlade, mene i cijele stranke. Glasačima je nemoguće manipulisati. Na to nisu računali oni koji su objavili snimke, iako je nanijeta šteta velika“, rekao je on.

 

Izvor:(SPUTNIK)Ostavite komentar: