Smrtonosni virus se sve više širi: U karantinu 56 miliona ljudi!

Zbog smrtonosnog virusa koji se širi u Kini je u potpunoj izolaciji oko 56 miliona ljudi!

Kina je danas saopštila da proširuje sanitarni kordon koji treba da spreči širenje virusa koji se najpre pojavio u Vuhanu.

Prema nekim procjenama, zbog toga će 56 miliona ljudi biti odsječeno od svijeta.

Novom mjerom je obuhvaćeno pet gradova u centralnoj provinciji Hubei, dok su do sada u karantinu bila tri grada.

U okviru uvedenih mjera karantina, javni prevoz ne saobraća ka tim gradovima, a izlazi s autoputeva koji vode ka njima su zatvoreni.

U Pekingu je juče proglašen i najviši nivo opasnosti, zbog čega je za posjetioce zatvoren i Kineski zid. Takođe, iz istog razloga je u Šangaju zatvoren Diznilend.

Smrtonosni virus se sve više širi: Prvi slučajevi u Australiji i Maleziji

Australija i Malezija su potvrdile prve slučajeve novog koronavirusa na svojoj teritoriji, dok Kina potvrđuje da je do sada preminula 41 osoba od posljedica tog virusa.

Australija je danas proglasila prvi potvrđeni slučaj koronavirusa u državi Viktorija, a pacijent je hospitalizovan u stabilnom stanju u predgrađu Melburna, saopštili su australijski zvaničnici.

Kako se navodi, riječ je o kineskom državljaninu (50) koji je u januaru stigao u Australiju, i on je izolovan i leči se u bolnici.

I Malezija je danas potvrdila tri slučaja infekcije koronavirusom, prvih u jugoistočnoj Aziji.

Ministar zdravlja je rekao je da su zaražene osobe povezane sa 66-godišnjim muškarcem za koje su singapurske vlasti potvrdile da je pozitivan na testiranje virusa.

U međuvremenu, Kina je potvrdila 1.287 slučajeva zaraženih novim koronavirusom od 24. januara, dok je broj umrlih od virusa porastao na 41, saopštila je Nacionalna zdravstvena komisija.

Virus se pojavio u centralnom kineskom gradu Vuhan krajem prošle godine, a proširio se na druge gradove uključujući Peking i Šangaj, kao i u druge države – Sjedinjene Američke Države, Tajland, Južnu Koreju i Japan.

 

Izvor:(MONDO)

 Ostavite komentar: