Šešelj: Ko uđe u zgradu Predsjedništva treba da dobije po nosu, da mu to više nikada u životu ne padne na pamet

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj osudio je sinoćni upad dijela demonstranata u RTS, kao i današnji pokušaj da uđu u zgradu Predsjedništva rekavši da se nasilju mora stati na kraj.

– Ono što se sinoć desilo u zgradi državne televizije i ovo što se danas dešava pred zgradom Predsjedništva Srbije pokazuje da je cilj američkih i engleskih obavještajnih službi da se bitno oslabi diplomatska pozicija Srbije u eventualnim daljim pregovorima sa odmetnutim kosovskim Albancima i njihovim tutorima – ocijenio je Šešelj za TV Pink.

Poručio je da se nasilju mora stati na kraj, da se nasilje ne može tolerisati.

– Kad sam vidio onu motornu testeru, ono se nikada nije desilo. Opasnije je od svakog pištolja kad se unese u masu i ne smije se preko toga preći – rekao je Šešelj.

Kaže da treba sve učiniti da se raskrinka politička i ideološka platforma ovih dešavanja, a za sve one za koje ima dokaza da su primjenjivali nasilje i njihove kolovođe, mora se, ističe, povesti krivični postupak.

Povodom nastojanja da oni koji su se okupili ispred Predsjedništva blokiraju ulaze u zgradu kaže da, znajući te ljude, ne vjeruje da su dovoljno hrabri i jaki da idu na realizaciju takvog cilja.

– Ali moguće je da među njima ima nekih nepoznatih, nekih stranih… – rekao je Šešelj.
Ističe da se nada da policija ima dovoljno snaga da spriječi ulazak u zgradu Predsjedništva.

– Ko uđe u zgradu Predsjedništva treba da dobije po nosu, da mu to više nikada u životu ne padne na pamet – smatra Šešelj.

On kaže da je cilj da se napravi haos kako bi se izazvala “intervencija spolja” ili da se nametnu strani posrednici koji bi prinudili vlasti da pregovara sa “ovim pučistima na ravnoj nozi”.

– To ne bi smjelo da dođe u obzir, a u svakom slučaju postoji mogućnost zakazivanja sjednice Narodne skupštine. Oni nemaju legitimitet nizašta – rekao je Šešelj.

On je poručio da policija mora da ima dovoljno snage da se obezbijedi Predsjedništvo, a ukoliko nije, kako kaže, dovoljna inntervencija policije, “ako ne može policija, mora vojska, ali red se mora zavesti”, prenosi SrpskaInfo.

Ostavite komentar: