Jeziva slika iz Novog Sada: Zmija u dječjim kolicima!

Na društvenim mrežama pojavila se jeziva fotografija koju je jedan zabrinuti otac postavio na Fejsbuk, a na kojoj se vidi zmija u dječijim kolicima.

Čovjek tvrdi da im se zmija “ugnijezdila” u dječija kolica na najpoznatijem novosadskom kupalištu Štrand, čiji posjetioci kažu da ih u posljednje vrijeme sve više viđaju.

Ivan Nožinić iz novosadskog JKP “Gradsko zelenilo” pod čijom jurisdikcijom se nalazi Štrand kaže za “Blic” da njihove službe na plaži nisu imali prijavu tog tipa.

– Niko nam nije prijavio da je imao takav susret sa zmijom. Da jeste, naše službe bi reagovale. Istini za volju, takvo nešto se izuzetno rijetko dešava jer su zmije plašljive životinje i u principu bježe od ljudi, a to da se zmije pojavljuju na plaži je sasvim normalna stvar i Novosađani su na to navikli – priča Nožinić.

On dodaje da se zmije na plaži pojavljuju kada je visok vodostaj, kao što je to trenutno slučaj, i ističe da je riječ o neotrovnim i bezopasnim vrstama ribarica ili belouški koje ne mogu da naude čovjeku.

– JKP “Gradsko zelenilo” veoma savjesno održava plažu i brinemo o svemu. Jedino protiv čega ne možemo jeste priroda i na nju ne možemo da utičemo. Ne možemo da utičemo na vodostaj i ne možemo da utičemo na migraciju životinja tokom visokih voda – objašnjava sagovornik.

Danas se zmija na strandu zavukla u kolica moje bebice dok je spavala na strandu. Pa vas molim da upozorite ostale…

Publiée par Novi Sad Uživo NS-Live sur Lundi 10 juin 2019

Fotografija je izazvala buru komentara na društveno mreži Fejsbuk, uglavnom predstravljenih roditelja, pa su samo neki od komentara bili: “Tačno sam se zaledila!”, “Naježih se”, “Strašna je sama pomisao, a još u bebinim kolicima, pa ne piše na njoj da nije otrovna”… Komentare na Fejsbuku upotpunile su i fotografije građana na kojima se vide zmije iz njihove okoline.

Izuzetno visoke temperature, kao i sezona parenja zmija dovodi do njihovog izlaska iz skloništa, stoga je potrebna posebna obazrivost, bilo da ste u prirodi ili kod kuće.

 

 

Izvor:(SrpskaInfo)Ostavite komentar: