Albanija – Nakon serije razornih zemljotresa 9 mrtvih, a 600 osoba završilo u bolnici

Albansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je nakon jutrošnje serije zemljotresa u toj zemlji, evidentirano devet žrtava, a da je u Draču i Tumanu iz ruševina do sada spaseno 28 osoba, dok je u bolnicama na najugroženijim područjima hospitalizovano 600 osoba.

Nema podataka o broju nestalih za kojima se traga pod ruševinama.

Epicentar zemljotresa bio je u blizini primorskog grada Drača, 32 kilometra udaljenog od Tirane, dok je, kako se procjenjuje, najveća šteta nastala u tom primorskom gradu.
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Ogerta Manastirliu izjavio je da je 176 građana hospitalizovano samo u Draču, dok je u kompleksu bolnica na najugroženijim područjima – Tirane, Drača, Kruje, Kubine i Leža smješteno 600 povrijeđenoh.

Prema ministrovim riječima, medicinske ekipe su u potpunoj pripravnosti, a preduzete su i mjere za snabdijevanje lijekovima i sanitetskim materijalom, prenosi SrpskaInfo portal.

Inače, albanski mediji su prenijeli da se u Draču i obližnjem mjestu Fuše Kruja podižu šatori za smještaj porodica koje su u jutrošnjoj seriji zemljotresa ostale bez svojih domova.

 Ostavite komentar: