VIDEO – Vranjanski “Јumko” spreman da otvori pogon u RS – posao za 100 radnika

Tekstilna kompanija “Јumko” iz Vranja zainteresovana je da posluje u Srpskoj. Uskoro će otvoriti svoje predstavništvo, a potom i proizvodni pogon. Nakon sastanka sa premijerom Radovanom Viškovićem, rečeno je i da će odluka u kojoj lokalnoj zajednici će poslovati biti poznata veoma brzo.

Spremnost izvozno orjentisane tekstilne kompanije iz Vranja da investira u Srpsku, uz spremnost Vlade Srbije da iz Fonda za podršku stranim investicijama podstakne domaće investitore omogućiće otvaranje najmanje stotinu novih radnih mjesta.

– Mi smo prezadovoljni jer su uslovi za poslovanje u Srpskoj izvanredni, tako da ćemo za sedam dana otvoriti predstavništvo u Republici Srpskoj i vrlo brzo pogon koji će zaposliti 10-ak radnika – rekao je Branislav Trajković, generalni direktor kompanije “Јumko” Vranje.

Plan i dinamiku realizacije poslovodstvo Јumka predočiće Vladi Srpske u narednih nekoliko dana.

– Spremni smo da im ponudimo zemljište na lokaciji za koju se opredjele, i hale da instaliraju opremu. Imamo lokalne zajednicnje spremne da im besplatno, na godinu ustupe objekte, kako bi što prije došli do realizacije – istakao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Odluka gdje žele otvoriti pogon zainteresovala je mnoge lokalne zajednice u Srpskoj.

I opština Istočno Novo Sarajevo nudi primamljivu lokaciju u poslovnoj zoni, nižu cijenu zemljišta od tržišne.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić istakao je da bi bio srećan da Јumko realizuje projekat na području grada Istočno Sarajevo, te da će učiniti sve da se kroz odgovarajuće procedure omogući da dođe do otvaranja proizvodnog programa i zapošljavanja radnika.

– Iz pozicije predsjednika Saveza opština i gradova smatram da bi bilo dobro da bilo koja lokalna zajednica u Republici Srpskoj bude mjesto gdje će se realizovati ova investicija i da, putem niz pogodnosti koje može da učini ili načelnik ili opština, izađe u susret jednom ovako značajnom investitoru – rekao je Ćosić.

Јumko je vodeća kompanija tekstilne industrije Srbije ima zaokružen proces proizvodnje od tekstilnih sirovina do gotovih proizvoda.

Lider je u proizvodnji namjenskog programa, uniformi za vojsku i policiju, ali i radnih uniformi, pa samim tim nije konkurencija tekstilnim pogonima u Srpskoj. Zapošljava više od 1800 radnika.

 

Izvor:(RTRS)

 

Ostavite komentar: