Srpski biznismen Nebojša Šaranović kupio akcije kompanije ‘Kraš’

ZAGREB – Srpski biznismen Nebojša Šaranović, vlasnik kiparske grupacije Kappa Star Limited, kupio je pet odsto akcija kompanije Kraš, potvrđeno je u saopštenju zagrebačke kompanije.

“Dioničari kompanije Kappa Star Limited iz Nikozije na Kiparu obavijestili su nas da je dostignut i pređen prag od pet odsto glašačkih prava u kompaniji Kraš d.o.o. Zagreb”, navodi se u saopštenju zagrebačke kompanije.

Prema objavljenim podacima na Zagrebačkoj burzi, koje prenosi Tportal, Šaranovićeva kompanija u ponedjeljak je prešla prag od pet odsto i drži 80.166 dionica, odnosno 5,35 posto u Krašu. S obzirom na to da je u utorak i srijedu protrgovano više od 80 hiljada dionica, izvjesno je da je Šaranović dodatno povećao svoj udio.

Šaranović to još nije zvanično potvrdio, a iz njegove službe za odnose sa medijima su za B92.net poručili da on “nema komentar”.

Kako su rekli, Šaranović za sada nema namjeru da odgovara na pitanja u vezi s Krašom, niti da daje bilo kakve izjave.

Prodaja Kraša jedna je od najaktuelnijih tema ovih dana u regionu, a hrvatski mediji tvrdili su danima da se upravo ovaj biznismen krio iza računa banke preko koje su akcije kupljene.

Kraš je bio jedna od najmoćnijih kompanija u bivšoj SFRJ, a njihovi slatkiši bili su omiljeni u svim njenim republikama.

Njihovi čuveni proizvodi su kiki bombone, čokoladice “životinjsko carstvo”, bajadere, čokolada “dorina”..

Portal Novac.hr podsjeća da su 2010. godine srpski mediji pisali kako je Kraš htio da kupi fabriku slatkiša “Jafa Crvenka” i da ih je Šaranović tada odbio.

Međutim, Kraš nikad nije poslao zvaničnu ponudu, a Šaranović je tada poručio da planira da širi svoju fabriku.

Šaranović je, kako prenose hrvatski mediji, poznat kao “kralj papira” jer posjeduje i tri fabrike papirnih proizvoda.

Kupovinom “Baninija” 2017. godine jasno je stavio do znanja da svoje poslovanje širi i na konditorsku industriju, prenose Nezavisne novine.Ostavite komentar: