Dragica Kovač: Plan je povezivanje Banjaluke sa Moskvom

Ministar trgovine i turizma Dragica Kovač posjetila je danas preduzeće Aerodrom Banjaluka u Mahovljanima, gdje je razgovarala sa vršiocem dužnosti direktora Zoranom Injcem o aktuelnoj situaciji u ovom preduzeću, te ponudi i planovima o novim letovima iz evropskih gradova.

Na sastanku je potvrđeno da je u prošloj godini sa banjalučkog Aerodroma prevezeno 35.000 putnika, te da je jedan od ciljeva da broj putnika ove godine bude 200.000.

Istaknuto je da postoji dobra saradnja između Aerodroma Banjaluka i Vlade Republike Srpske na intenziviranju avio saobraćaja, te da su očekivanja da Aerodrom ove godine obori dosadašnje rekorde.

Ministar Dragica Kovač rekla je da je plan na kome se trenutno radi povezivanje Banjaluke sa Moskvom. Ona je navela da je razgovarano i o promotivnim aktivnostima i pronalasku modela za iskorak ka drugim tržištima.

V.d. direktora Zoran Injac rekao je da je na tri destinacije kompanijom „Rajaner” u posljednja dva mjeseca prevezeno 20.000 putnika, te da od aprila ova kompanija uvodi let za Berlin. Injac je najavio i da je od jeseni moguće uvođenje letova za nove destinacije.

 

Ostavite komentar: