VIDEO – Junakinja našeg vremena Svetlana Bojković: Nekada su se znale vrijednosti

Ne zna se šta ne zna da radi Svetlana Bojković – od škole u kojoj je bila jedan od šest vukovaca u Beogradu do glume gdje više ne može da izbroji nagrade i kultne uloge.

Za „Beogradsku hroniku“ otkrila je i kako teče snimanje nove serije „Junaci našeg vremena“, Siniše Pavića.

Jedna od nagrada koje joj mnogo znače je Sterijina nagrada za naročite zasluge na unapređenju pozorišne umjetnosti i kulture, za koju kaže da veoma počastvovana, jer je to priznanje za životno djelo i cjelokupan opus.

U Srpskom narodnom pozorištu priređena je izložba povodom 50-godišnje karijere Svetlane Bojković, za koju glumica kaže da je bila jako lijepo napravljena.

„Mada sam ja učestvovala u pripremanju izložbe, u smislu da sam davala materijal koji sam imala, kada sam došla i vidjela te silne fotografije na jednom mjestu ostala sam na neki način zbunjena“, objašnjava Svetlana Bojković.

Izložba o velikoj srpskoj glumici nastavlja da gostuje po Srbiji, a u njoj će ljudi moći da vide i da se prisjete nekog vremena i filmova.

„To je pola vijeka. Ozbiljan period. U krajnjoj liniji, to je jedna epoha“, kaže glumica.

Ponovo je udružila snage sa Sinišom Pavićem, a snimanje serije Junaci našeg vremena je počelo još u maju.

„Ja sam im se priključila u junu. Vrlo je lijepa uloga i radujem se tome. Jako je dobar je scenario i odražava naše vrijeme, pa se zbog toga i serija tako zove“, navodi Svetlana Bojković.

Na pitanje da li je danas moguće živjeti po svojim mjerilima i uvjerenjima, Bojkovićeva objašnjava da je moguće, ali i mnogo teže nego što je to nekada bilo.

„U doba moga djetinjstva i moje mladosti vrijednosti su bile ustanovljene i mi smo znali te reper tačke i u svom ponašanju. Bili smo postavljeni stabilno. Danas je djeci mnogo teže“, istakla je glumica.

 

Izvor:(RTS)Ostavite komentar: