Suđenje Toniju Cetinskom: Prijeti mu jedna do osam godina zatvora

U Opštinskom sudu u Pazinu započelo je suđenje Toniju Cetinskom (49) za saobraćajnu nesreću sa smrtnim posljedicama.

Podsjećamo, Toni Cetinski je u novembru 2017. godine izazvao nesreću u centru Rovinja, a u kojoj je poginuo 62-godišnji Ibrahim Kevljani.

Nakon što je sudinica Tanja Prenc-Kanis pročitala optužnicu, Tony se izjasnio da nije kriv.

Podsjetimo, Opštinski sud u Pazinu prihvatio je optužnicu Državnog tužilaštva Hrvatske, koje je početkom 2019. godine podiglo optužnicu protiv Tonija Cetinskog, a koji se tereti da je 3. novembra 2017. u samom centru Rovinja iz nehaja skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo 62-godišnjak.

Predviđena kazna je od jedne do osam godina, a sve prema Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na cestama.

Prema optužnici, poznati pjevač se tereti da je tog dana upravljao ličnim vozilom Mercedes te da u nepreglednom lijevom zavoju nije prilagodio brzinu kretanja i stanju na cesti, preglednosti i slično.

Zbog toga optuženom se na teret stavlja da nije obratio pažnju vozeći avgustom Puste ulice te da je tada vozilom prešao preko tijela pješaka, a koji je na leđima ležao na cesti, narušenog zdravlja i u teškom akutnom alkoholiziranom stanju, sa 3,46 promila alkohola u krvi. Kevljanin je tada smrtno stradao.

Sud je odlučilo da su dokazi koje je tužilac ponudio dovoljni da se provede suđenje, gdje će se i odlučivati je li Cetinski kriv ili nije.

 

Izvor:(24sata.hr)

 

Ostavite komentar: