Pamela Anderson: Moj prijatelj Asanž je razapet, gdje si sada Amal Kluni

Pamela Anderson se nedavno uključila i u aktuelne izbore za Evropski parlament: poduprla je Pokret za demokratizaciju Evrope 2025 (DiEM25), čiji su osnivači bivši grčki ministar finansija Janis Varufakis te hrvatski filozof i aktivist Srećko Horvat, s kojim blisko sarađuje.

O svim tim pitanjima, kao i o činjenici da je nedavno putem Twittera javno izrazila podršku hrvatskoj lijevo-zelenoj političkoj platformi Možemo!, Pamela Anderson je govorila u intervjuu za Novosti, a između ostaloga dotakla se i slučaja Džulijana Asanža (Julian Assange)

Mislim da je moj prijatelj Asanž razapet i to čak i od strane njegovih ljudi, mislim na novinare. To je kulminacija psihološkog mučenja – sve da ga se slomi. Očito je što se događa. Stvari se odvijaju pred svima i niko ne zna šta uraditi. Čak ne poštuju ni Ujedinjene narode. Pritom sam sigurna da su Ujedinjeni narodi podvrgnuti američkom pritisku, boje se da ne izgube finansiranje.

Ekvador je prodao Džulijana u zamjenu za sporazum s Međunarodnim monetarnim fondom. Upravo sada iz ambasade u Londonu predaju SAD-u njegove lične stvari, uključujući i legalne dokumente. Ne radi se ovdje o Rusiji, riječ je o SAD-u i političkom progonu. Gdje si sada, Amal Kluni (Kluni, poznata britanska advokatica koja je prije zastupala Assangea)? Ne dati nikakvu izjavu takođe je izjava.

A ti si zadužena da zastupaš medijske slobode. Svi su u strahu dok on sjedi u ćeliji veličine dva sa tri metra, i ima taman toliko prostora da se može rastegnuti i dodirnuti prozorčić na stropu. U stvarnosti to je gotovo samica. Od dvadeset i četiri sata, samo četiri sata dnevno, i to samo službeno, vrata ćelije smiju biti otvorena. U pitanju je njegov život..

 

Izvor:(Avaz.ba) 

Ostavite komentar: