Miloš Biković poručio Rusima: Podržite teritorijalni integritet Srbije

Srpski glumac Miloš Biković, koji je veoma popularan u Rusiji, postavio je nekoliko fotografija na svoj profil na Instagramu, tražeći od svojih pratilaca da podrže teritorijalni integritet Srbije.

On se posebno obratio Rusima koja ga prate na Instagramu, nastojeći da se izvan granica Srbije proširi svest o kršenju Rezolucije 1244 SB UN.

 

View this post on Instagram

 

Первая фотка в карусели это фото из фильма ,,Балканский рубеж’’. Я не воевал и не служил в армии но это мой срок. Кино которое поможет НЕ ЗАБЫТЬ тех людей которые отдали свои жизни в борьбе за нашу свободу. На второй фотографии мой дед (слева) солдат Югославской народной освободительной армии и его друг, боец красной армии. Фото сделано в Загребе (после того как они Загреб освободили) в 1945. Третья фото это письмо красноармейца и его адрес с друго стороны открытки. Последние слова письма которое солдат СССР отправил моему деду солдату Югославии это… ,,прошу не забыть’’. Вот мой ответ. Не забыто! Спасибо вам за все. За ваш подвиг. Помним. С Днём Победы. Последная фото, это картины сербского страдания на Косове. Прошу всех подписчиков помочь мне и Сербии и в своих профилях рядом с именем написать номер 1244. Это номер резолюции закона ООН которую пол мира нарушает силой. Эта статья гарантирует целостность Сербии. Победы за нами и не забываем их но победы и перед нами и одна из них это соблюдение целостности моей родины. Обнимаю вас всех. С благодарностью. Ваш Милош. Nisam ratovao niti služio vojsku ali ovo je moj rok. Filmovi koji će pomoći da se ne zaboravi podvig ljudi koji su dali svoje živote za budućnost. Buducnost koju mi danas živimo. I to zivimo nedostojno njihovog podviga. Druga slika je slika mog dede, nišandžije PVO (levo) i crvenoarmejca (desno) u tek oslobođenom Zagrebu 1945. Treća slika je druga strana te fotografije koju je crovenoarmejac poslao mom dedi. Poslednje reči u kratkom pismu glase ,,molim te ne zaboravi”. I evo im odgovor obojci: Nije zaboravljeno! Hvala vam za podvig. Hvala za slobodu. Četvrta slika je poziv svim mojim pratiocima, pogotovo Rusima, da napišu 1244 na imenima svojih profila. Da se podigne svest van granica Srbije o kršenju međunarodnog prava i rezolucije 1244. Pobede su za nama ali i ispred nas. Jedna od njih je i očuvanje celovitosti Srbije. Srećan dan pobede!

A post shared by Milosh Bikovich/Милош Бикович (@bikovic) on

„Pobede su za nama, ali i ispred nas. Jedna od njih je i očuvanje celovitosti Srbije. Srećan Dan pobede“, poručio je Biković.

Ovu objavu na Instagramu, u okviru koje se nalazi i fotografija iz filma „Balkanska međa“, Biković je potpisao sa: „Nisam služio vojsku i ratovao, ali je ovo moj mandat. To je film koji će pomoći da ne zaboravimo one ljude koji su dali svoje živote za nas, u borbi za našu slobodu“.

Na drugoj slici vidi se Bikovićev deda (na slici levo), borac Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije, inače nišandžija u PVO, i njegov prijatelj, borac Crvene armije (na slici desno). Fotografija je snimljena u Zagrebu, neposredno posle oslobođenja 1945. godine.

Na poleđini te fotografija nalazi se poruka tog borca Crvene armije i njegova adresa, koju je glumac takođe objavio, a poslednje reči u poruci su: „Molim vas, nemojte zaboraviti“.

„Nije zaboravljeno! Hvala vam za podvig. Hvala vam za slobodu“, naveo je Biković.

 

Izvor:(SPUTNIK) 

Ostavite komentar: