Zvaničnici Republike Srpske čestitali Vaskrs

Zvaničnici Republike Srpske uputili su čestitke povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Vaskrsa.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima i poželjela da najveći hrišćanski praznik bude izvor nade i vjere u prevladavanju životnih iskušenja.

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Vaskrsa, upućujem Vam najiskrenije čestitke. Privrženi i vođeni Hristovim blagoslovom, uz razumijevanje i poštovanje različitosti, nalazimo snagu da jačamo zajedništvo, pružamo podršku i iskreno saosjećamo jedni sa drugima – navela je predsjednica Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku patrijarhu Porfiriju, svim arhijerejima Srpske pravoslavne crkve, sveštenstvu, monaštvu i cjelokupnom pravoslavnom narodu srpskom, kao i svim drugim pravoslavnim vjernicima u Republici Srpskoj.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Vaskrs Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vjernicima, naglasivši da je Vaskrs praznik pobjede života, ali i nade u novu, bolju, svjetliju i sigurniju budućnost.

– Želim da proslavljajući Vaskrs, proslavimo život koji upravo na taj veliki praznik dobija svoje puno značenje. U vremenu pandemije koja je zahvatila cijeli svijet, mi i ove godine u istim uslovima proslavljamo naš veliki praznik sa nadom da će naše molitve za zdravlje, mir, blagostanje i opšte dobro biti uslišene – istakao je Dodik.

Čestitku je uputio i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, uz želje da vjera u Hristovo vaskrsenje ulije snagu da se prebrode iskušenja u ovim bremenitim vremenima.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Vaskrs Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, svim arhijerejima Srpske pravoslavne crkve, sveštenstvu, monaštvu i cjelokupnom pravoslavnom narodu srpskom, kao i svim drugim pravoslavnim vjernicima.

– U ime Narodne skupštine Republike Srpske i u svoje ime, čestitam Vam praznik Vaskrsenja Gospoda Našeg Isusa Hrista! Želeći da Praznik nad praznicima proslavite u zdravlju, miru i radosti, te da, nadahnuti i osnaženi hrišćanskom ljubavlju i vjerom u vaskrsenje, svi zajedno odolimo iskušenjima i pošastima koje nas pritišću, i istrajemo na časnom putu kojim su hodili naši sveti i čestiti preci – navodi se u čestitki Čubrilovića.

Čubrilović je uputio sveradosnim vaskršnji pozdrav “Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse”, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Narodne skupštine.

 

 

Ostavite komentar: