Župljanin: Moguć teroristički napad i u BiH

Dekan Fakulteta za bezbjednost i zaštitu u Banjaluci Slobodan Župljanin smatra da teroristički napad u Beču nije izolovan, već mreža povezanih događaja širom Evrope i takav napad može da se ispolji i na području BiH.

– Znamo da u BiH postoje terorističke ćelije koje su uspavane i privremeno miruju u cijeloj BiH – rekao je Župljanin za agenciju “Srna”.

Prema njegovim riječima, teroristički napad u Beču pokazuje punu silu i osionost terorista i terorističkih grupa da se drznu da u centru jedne evropske države naprave napad.

– To je poruka svima da niko na bilo kojoj tački svijeta ne može biti miran – naglasio je Župljanin.

Župljanin je rekao da terorističke prijetnje širom Evrope ne prestaju, ali nažalost i teroristički akti.

– Terorizam je globalna prijetnja i ne miruje. Terorističke ćelije se razvijaju širom Evrope i čekaju samo pogodan trenutak da naprave teroristički čin – zaključio je Župljanin.

U sinoćnjem napadu islamskog Fanatika u Beču poginulo je četvoro civila, dva muškarca i dvije žene, a ranjeno je još 17 ljudi.

Pripadnici snaga reda ubili su jednog napadača, a policija je navela da je on bio simpatizer ekstremističke grupe “Islamska država”.

Urednik nedjeljnika “Falter” Florijan Klenk rekao je da je napadač Kurtin S. rođen u Beču i da ima “albanske korijene”, a da su mu roditelji iz Sjeverne Makedonije.

 

 

Ostavite komentar: