Župljanin: Komšić i Džaferović čekali instrukcije kako da se ponašaju VIDEO

Slobodan Župljanin, dekan Fakulteta za bezbjednost i zaštitu u Banjaluci i savjetnik predsjednika Republike Srpske izjavio je da su članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić danas u Sarajevu priredili neviđeni skandal kada su odbili da se sretnu sa Sergejom Lavrovim, šefom ruske diplomatije.

Vjeruje da će taj skandal značajno uticati na odnose Rusije, kao jedne od najvećih sila i BiH, kao i to da će zbog ovog poteza najviše ispaštati građani BiH.

Župljanin se slaže sa izjavom Sergeja Lavrova da Komšić i Džaferović nisu ovu odluku donijeli samostalno nego da su to uradili po nalogu.

“Sasvim je sigurno da su tražili i čekali nečije mišljenje, jer da su iskreno mislili od samog početka da ne trebaju prisustvovati i da na taj način trebaju sačuvati dostojanstvo BiH mogli su to uraditi najkasnije sinoć. Očito da do kasno sinoć nisu dobili odgovor, odnosno saglasnost i instrukciju kako da se ponašaju i da su čekali jutro. Vjerovatno su jutros dobili instrukcije i onda su se po tim instrukcijama i ponašali”, istakao je Župljanin za ATV.
 

 

 

Ostavite komentar: