Žunić o odluci Vlade: S razlogom stavila tačku na nedopustivo miješanje u unutrašnja pitanja Srpske

Usvajanjem Informacije o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog antidejtonskog djelovanja, Vlada Republike Srpske je s razlogom stavila tačku na nedopustivo miješanje u unutrašnja pitanja Srpske, što je uzelo maha, izjavio je šef Kluba poslanika SNSD-a u parlamentu Srpske Igor Žunić.

Žunić je rekao Srni da su do ovakve odluke doveli uporno ćutanje na stvari koje su usmjerene protiv interesa Republike Srpske, a glasni komentari i različiti zahtjevi sumnjivog morala kada je riječ o političkom životu u Srpskoj.

“Klub SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske poštovaće Vladinu informaciju, a vjerujem da će i svi drugi organi biti složni da bismo pokazali i upozorili na značaj Republike Srpske i zaštitili naš integritet”, istakao je Žunić.

Vlada Republike Srpska usvojila je juče Informaciju o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog antidejtonskog djelovanja.

“Vlada Srpske smatra da je obaveza ambasada SAD i Velike Britanije da se ne miješaju u unutrašnje stvari drugih država što se odnosi i na BiH u kojoj su oni samo diplomatski predstavnici, te će obavijestiti nadležne institucije SAD i Velike Britanije o prekidu saradnje sa ambasadama zbog njihovog antidejtonskog djelovanja i kršenja međunarodnog prava, Povelje UN i Bečke konvencije o diplomatskim odnosima”, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Ostavite komentar: