Željko Komšić reagovao: “Nije nestabilna BiH, nego Kolinda Grabar-Kitarović”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je reagujući na izjavu predsjednice Hrvatske, kako je očito da nije Bosna i Hercegovina nestabilna, nego Kolinda Grabar-Kitarović.

– Žao mi je što predsjednica Hrvatske i dalje nastavalja sa propagandim aktivnostima na štetu Bosne i Hercegovine iznoseći brutalne neistine. Međutim, izgleda kada je riječ o tim podvalama to nije izuzetak nego pravilo u ophođenju Grabar-Kitarović prema BiH – kazao je Komšić.

Navodi kako je sada već očito da nije Bosna i Hercegovina nestabilna, iako to neki žele da vide, nego je na žalost nestabilna sama predsjednica Grabar Kitarović.

– Upravo nedavno su se pokazale tačnima moje tvrdnje da Hrvatska u BiH tjera migrante koji nikada nisu bili na teritoriji BiH, te netačnima tvrdnje Grabar Kitarović da je proces obrnut – rekao je Komšić.

Dodaje da se sada ponovo pokazuje sva ta nestabilnost kroz zlonamjernost tvrdnji koje iznosi predsjednica Hrvatske.

– Tolika upornost u propagandnom djelovanju protiv BiH samo dodatno nas učvršćuje u uvjerenju da se upravo od strane službi Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini želi iscenirati nešto što bi narušilo ugled naše države, zatvorilo joj vrata članstva u NATO i EU, te samim time dovelo u pitanje njenu opstojnost -ističe Komšić.

Poručio je da islamofobni podtekst njene izjave svakome razumnom čovjeku ne treba posebno objašnjavati.

Gepostet von BL Portal am Dienstag, 30. Juli 2019

 

Izvor:(Klix.ba)

Ostavite komentar: