Zbog skandaloznog ponašanja savjetnika, Nešić postavlja pitanje Turkovićevoj

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Nešić uputio je danas poslaničko pitanje ministru inostranih poslova u Savjetu ministara Biseri Turković da li je i koje mjere preduzela na sankcionisanju skandaloznog ponašanja savjetnika u tom ministarstvu Mirze Pašića, koji iznosi stavove u kojima se šire nacionalna netrpeljivost i mržnja.

Nešić je upitao Turkovićevu da li joj je poznato da su brojni domaći i mediji u regionu 5. septembra objavili vijest da je službenik Ministarstva inostranih poslova Mirza Pašić, ministar savjetnik, na svom “Linkedin” profilu objavio poruku u kojoj proklinje Bošnjake koji sa Srbima prave savezništva, ističući da “na taj način svoj narod vode u smrt”, te iznio stavove u kojima se šire nacionalna netrpeljivost i mržnja, i šta ona o tome misli.

“Da li i koje mjere ste preduzeli da ovakvo ponašanje, kojim se nanosi velika šteta i samom Ministarstvu na čijem ste čelu, bude sankcionisano? Da li ste pokrenuli disciplinski postupak, i ako niste – zašto niste”, naveo je u pisanom pitanju Nešić, koji je predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS).

On je Turkovićevu pitao i da li će kao ministar i najodgovornije lice u Ministarstvu podnijeti krivičnu prijavu protiv gospodina Pašića jer je izazivanje rasne, vjerske i nacionalne mržnje, razdora i netrpeljivosti krivično djelo iz Krivičnog zakona BiH za koje je predviđena zatvorska kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora, navodi se u saopštenju iz DNS.

“Očekivao sam da se gospođa Turković javno ogradi od govora mržnje i širenja nacionalne netrpeljivosti, te kaže da je pokrenula disciplinski postupak. Pošto to nije učinila, primoran sam da joj se pisano obratim jer ovakvo ponašanje je nedopustivo”, navodi se u saopštenju.

Ostavite komentar: