Zbog optužbi na račun Zolaka: Nedićeva pozvala Vulićevu na TV duel

Beskrupulozna Vulićka, koja je počinila najbrutalniju  pljačku glasova ikada, obmanjuje građane Srpske, stvara nemir, sije strah i nepovjerenje, rekla je član Glavnog odbora PDP-a Olivera Nedić.

Kako se navodi u saopštenju iz PDP-a, Nedićeva je istakla da je šokirana bolesnim konstrukcijama Vulićeve, u kojima poredi jedan od najtragičnijih događaja u proteklom ratu, smrt 12 beba zbog nedostatka kiseonika, sa djelovanjem direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

“Kako bilo kome može pasti na pamet takvo bolesno poređenje? Da li je ona svjesna da žive porodice tih beba i mnogi koje ova tema boli, a ona sada to uzima kao primjer za svoja politička prepucavanja? Dugo na političkoj sceni nije bilo beskrupuloznije i teže izjave od ove koju je Vulićka danas, bez imalo srama, plasirala u javnost”, kaže Nedićeva.

Ona dodaje da su u aferi „kiseonik“ prvi osumnjičeni upravo ljudi iz njenog SNSD-a.

“Ipak, neću ići tako daleko da insinuiram koja vrsta kiseonika se primjenjivala na pacijentima, ali iz svega što smo vidjeli očigledno je da je neko, manipulišući papirologijom, ponovo zarađivao na zdravlju naših građana. Ako kažem da ovo nije tema o kojoj Sanja Vulić ima kredibilitet da govori, biću blaga, jer jedina tema o kojoj dotična može govoriti jeste kako je postala najveća kradljivica glasova u istoriji Republike Srpske. Ona to treba da objasni javnosti, ali i pravosudnim organima”, rekla je Olivera Nedić.

Pozvala je Vulićevu da u televizijskoj emisiji suoče argumente.

“Neka izabere vrijeme i TV kuću na kojoj ćemo otvoreno razgovarati o svemu, ali neka bude spremna da odgovori na pitanja koja ću joj u ime građana Doboja koje predstavljam u Skupštini grada postaviti, a koji već mjesecima čekaju odgovor gdje je, na ponovljenim izborima, nestalo „njenih“ 17000 glasova. I tu ću opet pozvati pravosudne institucije da reaguju na počinjeno krivično djelo za koje je zaprijećena i kazna zatvora, a gdje Vulićeva, umjesto u medijima i Parlamentu, zbog počinjene pljačke treba da bude”,  zaključuje Nedićeva.

 

Ostavite komentar: