Zbog izjava Izetbegovića: Američka ambasada šokirana i zgrožena

Iz Američke Ambasade u BiH saopštili su da su šokirani i zgroženi zapaljivim komentarima lidera SDA Bakira Izetbegovića.

U saopštenju američke Ambasada na “Tviter” profilu povodom jučerašnjih izjava Izetbegovića napominje se da su građani ove zemlje prije 30 godina proživjeli brutalan rat, te da u 2022. godini zaslužuju bolje od lidera koji apeluju na etničke podjele i podstiču etničke tenzije.

Iz Američke ambasade ističu da građani BiH zaslužuju lidere koji će raditi na opštem dobru i donositi teške odluke neophodne da BiH osigura svoje mjesto u evroatlantskoj zajednici naroda.

“Istinska posvećenost saradnji i kompromisu, a ne implicitnoj prijetnji pribjegavanjem nasilju, potrebni su za rješavanje problema ove zemlje, koji se pogoršavaju”, naveli su iz Ambasade.

Govoreći o “vojnoj snazi BiH u slučaju najgoreg scenarija”, Izetbegović je juče naveo: “Prebrojali smo se – i koliko lovaca imamo, i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima, i tako dalje. Neću dalje, ali samo da znate”.

Ostavite komentar: