Zbog blokade američke Vlade nema komentara na informacije o Davoru Dragičeviću

05.01.2019. | 15:34

Iz američke Ambasade u BiH rekli su Srni da, zbog djelimične blokade Vlade u Vašingtonu, nisu u mogućnosti da komentarišu informacije koje je objavio portal “Dnevno.ba” da su strane tajne službe prebacile Davora Dragičevića u jednu zemlju regiona po nalogu odlazećeg američkog ambasadora u BiH Morin Kormak.

U američkoj Ambasadi u Sarajevu kažu da, s obzirom na situciju koja je nastala blokadom Vlade SAD, nisu u mogućnosti da odgovaraju na bilo kakve upite novinara.

Do djelimične blokade Vlade SAD, odnosno prekida finansiranja državnih službi, došlo je zbog spora republikanaca i demokrata u Kongresu radi finansiranje izgradnje zida na granici sa Meksikom kojeg je tokom predizborne kampanje obećao predsjednik Donald Tramp, prenosi RTRS.

Portal “Dnevno.ba” objavio je, pozivajući se na saznanja iz obavještajnih krugova, da je Davor Dragičević po nalogu Kormakove u noći između 30. i 31. decembra od strane stranih tajnih službi, koji su te noć boravili u Banjaluci, hitno iz tog grada prebačen u Sarajevo, odakle je dalje, po nalogu američkog ambasadora, prebačen u jednu zemlju regiona.