Zaradila oko 15 prosječnih plata: Bila poslanik dva mjeseca, dobila “bijeli hljeb”

Nevenka Marilović predstavljala je SDS u Narodnoj skupštini RS samo dva mjeseca. Tu priliku je dobila nakon što je mandat oduzet Kostadinu Vasiću, zbog pravosnažne presude.

Danas je Marilovićeva ostvarila pravo na “bijeli hljeb”, odnosno šest poslaničkih plata. Koštaće entitetski budžet gotovo 18.000 maraka.

“Jeste. Nije nikakava tajna. Nevenka Marilović, koja je dobila mandat u septembru ili oktobru, nisam više sigurna i bila na jednoj sjednici NSRS ostvarila je pravo na ‘bijeli hljeb’. Bez obzira što to izgleda nelogično i nemoralno, ali tako je. Formalno-pravno na to ima pravo”, poručila je Spomenka Stevanović, predsjednica Administrativne komisije NSRS.

Đorđe Vučinić iz pokreta Za pravdu i red naglašava da je bio jedini član pomenute komisije koji je glasao protiv da se odobri “bijeli hljeb” za 20 poslanika prošlog saziva entitetskog parlamenta, prenosi UNA.

“Imali smo 26 prijavljenih. Navodno Nedeljko Čubrilović se nije prijavio, a šest ih je odbijeno zato što ostvaruju pravo na penziju, ali i na otpremninu u naredna tri mjeseca. ‘Bijeli hljeb’ bi trebao da košta po poslaniku oko 18.000 maraka građane RS”, rekao je Vučinić.

Ostavite komentar: