Zaposleni u njegovom kabinetu negativni: Premijer Višković zbog korone u kućnoj izolaciji

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković se osjeća dobro, ima blage simptome i nalazi se u kućnoj izolaciji, saopšteno je danas iz Vlade RS.

Kako ističu, premijer Višković prima adekvatnu terapiju i pod zdravstvenim je nadzorom.

“Izvršeno je testiranje zaposlenih u Kabinetu predsjednika Vlade RS i rezultati PCR testova na novi virus korona svih zaposlenih su negativni”, napominju iz Vlade.

Sastanci i aktivnosti koji se sprovode u kabinetu premijera od početka pandemije virusa korona održavaju se uz poštovanje preporuka Instituta za javno zdravstvo, a to je nošenje maski, fizička distanca i dezinfekcija prostora.

U saopštenju se dodaje da će Vlada Republike Srpske nastaviti rad prema preporukama Instituta za javno zdravstvo, uz poštovanje propisanih mjera.

Epidemiološka služba Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske danas je uradila procjenu rizika boravka u kabinetu predsjednika, i u salama u kojoj se održavaju sjednice Vlade i drugi sastanci.

Njihovom procjenom, održavanje sjednica Vlade, Kompenzacionog fonda i drugih aktivnosti koje se obavljaju u kabinetu predsjednika Vlade su niskog rizika, jer se svi učesnici sastanaka, od pojave pandemije virusa korona, pridržavaju preporuka Instituta za javno zdravstvo, koje podrazumijevaju dezinfekciju prostora, nošenje lične zaštitne opreme i držanje fizičke distance.

Ostavite komentar: