Zabrinjavajuće prognoze Mektića: Doći ćemo u situaciju da u zemlji imamo 20.000 migranata

Poslanik SDS u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Dragan Mektić izjavio je danas da se broj migranata rapidno povećava i da će se doći u situaciju da na kraju u zemlji imamo 20.000 migranata.

Umjesto rješenja, kako kaže Mektić, sadašnji saziv Savjeta ministara uspio je da otvori samo jedan prihvatni centar za migrante i to u srpskom povratničkom selu Lipe kod Bosanskog Petrovca. On kaže da je u vrijeme njegovog mandata na čelu Ministarstva bezbjednosti BiH bilo pokušaja da se prihvatni centar otvori u tom selu, ali da on to nije prihvatio .

“A sada je na to pristao SNSD s obzirom na to da je njihov čovjek na čelu Savjeta ministar. Problem je što tim ništa nije riješeno, osim što je Srbima onemogućeno da se vrate na to područje”, rekao je Mektić. On kaže da nije želio da ranije komentariše pitanje migranata jer je u vrijeme njegovog mandata bilo mnogo kritika na njegov rad po ovom pitanju.

“Dok sam bio ministar bezbjednosti broj migranata se kretao do 4000. Međutim, nakon što je došla nova garnitura u Savjet ministara problemi sa migrantima su uvećani. Ništa se nije riješilo iako su stalno imali primjedbe na rad prošlog saziva Savjeta ministara”, istakao je Mektić. On se okomio na bivšeg ministra bezbjednosti Fahrudina Radončića navodeći da je on radio predstavu za javnost pričom kako je jedino Pakistan problem kada je u pitanju povratak migranata u matične države.

“Bave se spinovima, predstavama za javnost, a nemaju nikakvo rješenje niti viziju”, poručio je Mektić. On je dodao da je sadašnji Savjet ministara prihvatio da migranti ulaze u BiH ili da se vraćaju iz drugih država u BiH, a da pri tome nema mogućnosti da se deportuju iz ove zemlje.

Mektić je upitao ko je sad kriv za migrantsku krizu s obzirom na to da on više nije ministar, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: