Za Tegeltiju je to pokušaj ispiranja mozga: Tvrdnje opozicije su potcjenjivanje inteligencije građana

Tvrdnje opozicije kojim osporava pobjedu Milorada Dodika na izborima predstavljaju pokušaj ispiranje mozga s ciljem skrivanja da su sve stranke opozicije zajedno dobile podršku 29,9 odsto biračkog tijela Republike Srpske, zbog čega bi u svakoj normalnoj zemlji lideri odmah morali kolektivno da podnesu ostavke, izjavio je Srni savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milan Tegeltija.

“Tvrdnje opozicije predstavljaju potcjenjivanje inteligencije građana i manipulacija”, naveo je Tegeltija.

Opozicija, dodao je on, kaže da je nelogično da opoziciono biračko tijelo od 29,9 odsto (PDP, SDS i Nebojša Vukanović) nije pobijedilo za predsjednika Republike Srpske.

“Biračko tijelo okupljeno oko SNSD-a ima podršku na ovim izborima od 57 odsto – bez DNS-a i SPS-a koji su imali svoje kandidate za predsjednika i imaju zajedno 7,8 odsto podrške biračkog tijela. PDP uživa podršku 10 odsto glasača, SDS 15 odsto, Vukanovićeva stranka 4,9 odsto – svi zajedno ni 29,9 odsto. SNSD, bez koalicionih partnera, više od 35 odsto”, istakao je Tegeltija.

Prema njegovim riječima, na nivou BiH sam SNSD ima 42 odsto glasova, Željka Cvijanović kao kandidat za člana Predsjedništva BiH stranaka okupljenih oko SNSD-a je pobijedila zajedničkog kandidata opozicije sa 100.000 glasova prednosti.

Sve to iz opozicije ne osporavaju, ali im je, ističe Tegeltija, nelogično da je Dodik pobijedio kao kandidat za predsjednika Republike Srpske i to sa 30.000 glasova prednosti.

“Prema tome, opozicija, posebno njeni lideri, s ciljem prikrivanja vlastite odgovornosti za izbornu katastrofu, kako bi sa toga skrenuli pažnju, manipulativno koriste osjećanja ljudi koji su glasali za Jelenu Trivić, kojima je, po dobrom starom srpskom običaju, puno lakše `prodati priču` da je tim za koji navijaju pokraden od sudija, nego da je izgubio jer je jednostavno puno lošiji”, naveo je on.

Tegeltija je dodao da činjenice koje je naveo, i elementarna logika, potpuno obesmišljavaju manipulaciju opozicije.

Ostavite komentar: