Za Selaka djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH: Radi u korist SDA

Predsjednik Socijalističke partije Srpske /SPS/ Goran Selak izjavio je da postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, te da je njeno djelovanje isključivo u interesu SDA i bošnjačkog dijela BiH.

Reagujući na njenu najnoviju izjavu, u kojoj je samoinicijativno podržala poziv iz SAD-a usmjeren protiv Rusije, Selak je rekao da tokom cijelog mandata Bisera Turković ne zastupa zvanične stavove BiH, već samoinicijativno donosi određene odluke iza kojih se krije njena partija – SDA.

“Republika Srpska je nedvosmisleno, kroz odluke Narodne skupštine, zauzela neutralan stav povodom specijalne operacije Rusije u Ukrajini, stoga BiH ne može da se pridružuje nekakvoj inicijativi državnog sekretara SAD”, izjavio je Selak.

Predsjednik SPS-a rekao je da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH, prema kojem Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara provodi odluke Predsjedništva BiH, saopšteno je iz SPS-a.

“Nažalost, navikli smo da se institucije u BiH personalizuju i koriste radi ostvarivanja ličnih i partijskih interesa. Takvo ponašanje mora biti iskorijenjeno nakon oktobarskih izbora. Institucije i prije svega Ustav, moraju biti poštovani”, zaključio je Selak.

Ostavite komentar: