“Za Dan RS policija profesionalno obavila posao”

10.01.2019. | 15:25

Sindikat radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštio je danas da je više od 1.000 pripadnika policije Srpske direktno angažovanih na obezbjeđenju obilježavanja Dana Republike i više od 500 pripadnika koji su bili dio svečane parade pokazalo vrhunsko policijsko znanje, profesionalizam i patriotizam.

“Uloga koju je Policija Republike Srpske imala u obezbjeđenju i obilježavanju 9. januara bila je vidljiva svim građanima i institucijama Srpske i jasno pokazala da je policija temelj bezbjednosti Republike i svih njenih građana i jedini garant njenog očuvanja i postojanja”, navodi se u saopštenju.

Sindikat radnika unutrašnjih poslova čestitao je i zahvalio pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske za besprijekorno obavljen posao pripremanja, obezbjeđenja i obilježavanja Dana Republike.

“Vrijeme je da izvršna i zakonodavna vlast više poštuje i vrednuje rad pripadnika MUP-a i pokaže odlučnost u pozicioniranju Policije Srpske u odnosu na ostale kategorije zaposlenih. Ovo se odnosi kako na zaposlene u MUP-u, tako i na penzionisane pripadnike, koji su branili i stvarali Srpsku”, naglašava se u saopštenju.

Ovaj sindikat očekuje da okvirni dogovori, koji su već postignuti sa predsjednikom Vlade Republike Srpske i ministrom unutrašnjih poslova, u nastavku pregovora rezultiraju određenim povećanjem plate policijskim službenicima po ovom osnovu, da bi policija tako bar djelimično bila pozicionirana u skladu sa ispravnim vrednovanjem profesije, te obimom, prirodom i težinom poslova.

 

Izvor:(RTRS)