Za Ćosića sankcije neprihvatljive: Jedini grijeh ATV-a afirmacija legitimnih stavova RS

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je da je apsolutno neprihvatljivo da bilo koja medijska kuća, pa tako i Alternativna televizija /ATV/, bude sankcionisana na način kako je to uradilo američko Ministarstvo finansija.

Ćosić je naglasio da se, uz dužno poštovanje različitog mišljenja, ne smije dozvoliti da se na takav način u ovoj zemlji iz inostranstva “disciplinuju” mediji čiji je jedini “grijeh” što svojim radom afirmišu jasne legitimne stavove Republike Srpske.

“Bez obzira kakvo obrazloženje išlo uz sankcije, svi mi znamo da je pravi razlog za njih slabljenje pozicija Republike Srpske i čovjeka koji personifikuje aktuelnu vladajuću strukturu Srpske, predsjednika SNSD-a i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika”, poručio je Ćosić.

Potrebno je shvatiti, dodaje Ćosić, da u ovom slučaju nije bitna politika, ko je vlast, a ko opozicija, nego je bitno prepoznati opasnost ovakvih postupaka.

“Danas je to ATV, sutra neko drugi, a na kraju svi gubimo zbog interesa nekoga sa strane ko nam ne misli dobro”, zaključio je Ćosić.

Ostavite komentar: