Vulin tvrdi da Zapad želi ukinuti Srpsku: Postoji jasan plan o hapšenju Dodika

27.03.2024. | 20:48

Nakon pokušaja Kristijana Šmita da iskoristi bonska ovlašćenja i da nametne Republici Srpskoj izmjene i dopune Izbornog zakona pokazala se samo notorna činjenica da Republiku Srpsku Zapad doživljava kao remetilački faktor i kao nešto što treba ukinuti i poraziti, izjavio je za ATV senator Republike Srpske Aleksandar Vulin.

Vulin ističe da Zapad posmatra Srpsku kao nešto što treba poraziti, a ne kao nešto što je faktor razvoja i stabilnosti, što Srpska jeste i mora da bude.

On ističe da u sklopu toga postoji i jasan plan o hapšenju predsjednika Dodika.

“Ali postoji i problem što se Republika Srbija nikada sa tim neće složiti i što predsjednik Aleksandar Vučić tako nešto neće dozvoliti dok god je predsjednik Republike Srbije”, rekao je Vulin, prenosi ATV.

Vulin ističe da ne postoji nikakva krivica predsjednika Srpske Milorada Dodika zbog čega bi bio hapšen.

“Ovo više nije hapšenje, ovo je pokušaj otmice. Zato je Srbija tu i predsjednik Vučić i sve što ćemo mi kao političari i država Srbija raditi jeste smirivanje i pokušaj pronalaska riješenja, ali nećemo dozvoliti da se bilo koji građanin Republike Srpske otima, da se krše i ruše njegova prava, a posebno ne predsjednika Dodika”, jasan je Vulin.