Vulićeva poručila da Šmit i Ustavni sud BiH dižu tenzije: Uživaju u sarajevskoj igri pravne nesigurnosti

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da Kristijan Šmit i Ustavni sud BiH dižu tenzije i uživaju u sarajevskoj igri pravne nesigurnosti.

Vulićeva je istakla da je Ustavni sud BiH, stavljajući privremeno van snage Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske, po ko zna koji put nadmašio samog sebe.

“Sud u kojem dominaciju u glasanju i dogovaranju imaju sudije stranci i Bošnjaci je donio odluku o kojoj danima prije bruji Sarajevo, a portparol im je Šmit. Odluka nije objavljena sa detaljima tako da kada bude objavljena biće zanimljivo pročitati šta je Ustavnom sudu bio osnov za ovakvo postupanje. Sav cinizam se ogleda u tome da naglašavaju da odluka o privremenoj mjeri ne prejudicira konačnu odluku”, istakla je Vulićeva.

Prema njenim riječima, jedina činjenica za dokazivanje biće – da se odluke Ustavnog suda kreiraju u centrali SDA.

“Da je pravne države, kao što nije, sudije bi bile u postupku odlučivanja o /predsjedavajućem Predsjedništva BiH/ Šefiku DŽaferoviću koji im mentoriše, a koji je sa uživanjem gledao odsijecanje srpskih glava”, naglasila je Vulićeva.

Ona smatra da stavljati van snage zakone donesene u parlamentarnoj proceduri predstavlja neviđeni apsurd.

“Srbi su imali veća prava za vrijeme Turske i Austrougarske okupacije već u 21. vijeku u tzv. državi BiH! NJemački turista Kristijan Šmit misli da je Srbe o jadu zabavio, a ne zna da ko mržnju sije, mržnju će i požnjeti”, naglasila je Vulićeva.

Ona je, međutim, ukazala na to da Republika Srpska ima svoje demokratske institucije i predstavnike i da džabe što “Šmit samo što se ne preseli u Ustavni sud kao podstanar”.

“A, svakako sam rekla da njegovu prijavu boravka treba provjeriti u Službi za poslove sa strancima, da vidimo da li se prijavio na adresi Ustavnog suda”, navela je Vulićeva.

Ustavni sud BiH stavio je juče van snage privremeno Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske i Zakon o dopunama Zakona o republičkoj upravi.

Ostavite komentar: