Vulićeva nema dilemu: Prošlo doba kada su stranci smjenjivali izabrane predstavnike Srpske

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da je prošlo doba kada su pojedini stranci, poput visokog predstavnika, mogli da vrše nasilje, smjenjuju i uvode sankcije legitimno izabranim predstavnicima Republike Srpske.

Povodom izjave šefa Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duška Perovića da američki i britanski ambasadori u Sarajevu, uz podršku Kristijana Šmita pripremaju nasilan scenario za uklanjanje sa vlasti predsjednika Srpske Milorada Dodika, Vulićeva je rekla da u 21. vijeku svako ima demokratsko pravo da izabere svoje predstavnike.

“Postavljam pitanje, kako taj turista u BiH koji se ničim nije mogao nametnuti planira da realizuje sve to sa kvazi diplomatama, kao što su zaposleni u ambasadama Velike Britanije i SAD. Upozoravam ih da ne prave nikakve gluposti. Najveća glupost je da u 21. vijeku pokušaju skinuti sa vlasti legitimno izabrane predstavnike”, rekla je Vulićeva.

Ukoliko se to desi, naglašava Vulićeva, sigurno će nastati nemiri i srpski narod će se dići, ne zato što ne želi da sluša tutore, već zato što ne želi da bude u bilo čijem ropstvu.

“Nismo pretrpjeli tragičan sukob da bismo ostali u bilo čijem ropstvu i da bi slušali bilo koga sa strane. Srpski narod u Republici Srpskoj zna ko i na koji način može da ga predstavlja. Srpski narod u Srpskoj misli svojom glavom i bira svoje predstavnike”, ukazala je Vulićeva.

Prema njenim riječima, Srbi u Srpskoj nisu nikakvi pokusni kunići, te da će, ukoliko se upuste u neki avanturizam, to biti najlošije diplomate koje su bile u nekoj zemlji.

“Za Šmita već odavno znamo da nije legitimno izabran, jer nije potvrđen u Savjetu bezbjednosti UN. Ovo je još jedan od razloga da sa najmanje 10.000 ljudi odemo pred zgradu OHR-a i da mu pošaljemo snažnu srpsku poruku, jer on očigledno ne razumije poruke koju mu šaljemo putem medija”, poručila je Vulićeva.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović izjavio je da američki i britanski ambasadori u Sarajevu Majkl Marfi i DŽulijan Rejli, uz podršku Kristijana Šmita pripremaju nasilan scenario za uklanjanje sa vlasti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

“Očekujemo rast napetosti u BiH”, rekao je Perović za “Rusku gazetu”.

Ostavite komentar: