Vulićeva ima prijedlog za Turkovićevu: Da bude autor monografije “Kako se obogatiti na sumnjiv način”

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da “Bisera Turković treba da bude autor monografije o sticanju nekretnina i zapošljavanju članova porodice ili kako biti bogat na sumnjiv način, imati nekretnine po Australiji i Hrvatskoj, a biti sa ove strane zakona”.

“Turkovićeva je žena koja sebe proglasi kraljicom diplomatije, a jedino čemu je vična jeste kako se po potrebi ‘pokriti’, a kada ‘otkriti’. U kakvoj zemlji apsurda živimo govori činjenica da po nalogu stranca Tužilaštvo BiH preispituje imovinski karton legalno izabranog srpskog člana Predsjedništva, dok je imovinski karton Bisere Turković pod velom tajni i strogo zaštićen”, rekla je Vulićeva.

Ona je upitala da li bivši ambasador može legalno steći nekretnine u Australiji, Hrvatskoj, BiH… i da li je nepotizam imenovati kćerku, sinove, zeta, snahe na bitne i važne “državne” pozicije.

“BiH je zemlja apsurda u kojoj se samo i za sve sudi Srbima, protektorat na kome stranci bildaju mišiće i koriste je za svoj opstanak. Tako je i monografija o diplomatiji BiH laž, prevara i apsurd, kao i sama nekrunisana kraljica BH diplomatije”, istakla je Vulićeva komentarišući izradu monografije “Diplomatija BiH 1992-2022”.

Pod dirigentskom palicom ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković u izradi je monografija “Diplomatija BiH 1992-2022”, a sagovornik Srne u MIP-u to je ocijenio kao njenu novu podvalu na štetu Srba.

Ostavite komentar: