Vulićeva hvali Dodika: Ličnost kojoj se divim, bezrezervno vjerujem i ideal koji slijedim

Ono što ne podržavam, i nikada neću, jeste manipulacija i obmana građana.

Rekla je ovo poslanica SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić, osvrćući se na nedavne izjave o platama parlamentaraca i svog glasa protiv zbog čega je dobila mnogo kritika.

“Ustav BiH , član 9. stav 2 glasi: ,,Naknade za funkcionere u institucijama BiH ne mogu biti umanjivane za vrijeme trajanja njihovog mandata”. Sve i da je prijedlog prošao, plate bi bile umanjene tek novom sazivu, tačnije nakon izbora 2022. godine”, objasnila je ona.

Dodaje da je prezadovoljna činjenicom da je u ovim godinama, u ovoj umnoj i fizičkoj snazi dobila priliku za ovako visoko političko pozicionisanje.

“Svojoj misiji sam prišla bez straha i oklijevanja, jer mi dosadašnje iskustvo daje odličnu podlogu – od srednje škole sam intenzivno uključena u rad SNSD. Drago mi je da su moji sugrađani, birači, to prepoznali i povjerili mi mandat. Zadovoljna sam radom u Parlamentu. Parlamentarna skupština nije nikakvo vrhovno tijelo nad drugim parlamentima, već ima svoju ulogu kao zajedničke institucije, detaljno opisanu Ustavom. Stoga, zaista nije moja krivica što kolegama kvarim koncept “nadskupštine”. Dio njih uporno pokušava karikaturalnim istupima omalovažiti Narodnu skupštinu Republike Srpske, a uz to svojom glumom i insistiranjem na lažnom visokom intelektualizmu i pseudo gospodstvu žele da daju veći legitimitet ovom tijelu nego što mu pripada. To i jeste razlog zašto im smeta sve što je normalno”, rekla je ona.

Nedavno je rekla da je Milorad Dodik za nju Bog, a na pitanje Srpskainfo u kom smislu, imala je jasan odgovor.

“Upotrijebila sam kolokvijalni izraz, uvjerena da imam posla s ljudima koji će shvatiti šta sam rekla. Upotrijebila sam neformalni način izražavanja, toliko uobičajen u našoj svakodnevnoj komunikaciji. Suština je da sam rekla da je Milorad Dodik za mene ličnost kojoj se divim, bezrezervno vjerujem i ideal koji slijedim”, ističe ona.

Ostavite komentar: