Vuković stao u odbranu: Patriotizam Jelene Trivić je sto posto iskren

Na sastanku sa g. Šmitom, potpredsjednica PDP Jelena Trivić govorila je u interesu Republike Srpske i naše budućnosti. Narod Jeleni vjeruje, a ona je govorila ono što govori i na sjednicama Narodne skupštine Republike Srpske i na svakom drugom mjestu – rekao je zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković, koji je bio dio delegacije tokom jučerašnjeg sastanka.

Vuković kaže da je PDP ponosan što je buduća predsjednica Republike Srpske sposobna da prihvati teške sastanke i bez poltronisanja, državnički i jasno, iznosi stavove koji možda nisu isti sa sagovornicima.

“Patriotizam Jelene Trivić je 100% iskren i u to niko realan ne sumnja, ali je upitan patriotizam većeg broja onih koji je napadaju jer manipulišu sa biračima “srbovanjem za potrebe glasova”. Bježanje od stvarnosti ocijenjujemo kao prihvatanje trajnim ovog stanja zarobljenosti i propadanja, te zbog toga razgovor nema alternativu”, naveo je Vuković, dodajući:

Mi nikoga ovim sastankom ne priznajemo niti dajemo legitimitet nego razgovaramo što je civilizacijska stvar. Za razliku od nas koji otvoreno iznosimo stavove, vlast SNSD-a sa partnerima aktivno provodi nametnute odluke g. Šmita, vraća se u institucije BiH bez da je riješen problem nametnutog “Inckovog zakona” i prihvata Briselski sporazum koji nas ostavlja bez nadležnosti u Domu naroda što je Dejtonska kategorija. Naš narod bi rekao “pametnom dosta, zaključio je Vuković.

Ostavite komentar: