Vuković reagovao na izjavu Izetbegovića: U Srbiji traži krivca za sve i svašta, ali i za sopstvene neuspjehe

Nevjerovatna je Izetbegovićeva opterećenost Srbijom za koju redovno “zapinje” i traži u njoj krivca za sve i svašta, ali i za sopstvene neuspjehe, rekao je zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković reagujući na izjavu Bakira Izetbegovića da Srbija razara na Balkanu.

“Predsjednik Vučić je bezbroj puta ponovio da poštuje teritorijalni integritet BiH, da želi dobrosusjedske odnose, poklonio se žrtvama u Srebrenici, otvarao pitanje uspostavljanja trajnih dobrih odnosa Srba i Bošnjaka i uradio mnogo drugih dobrih stvari na domaćem i međunarodnom planu. Međutim, očigledno je da to nije interes Bakira Izetbegovića koji želi konflikt i ima misiju držanja tenzije sa Srbijom i predsjednikom Vučićem”, rekao je Vuković, saopšteno je iz PDP-a.

Vuković kaže da se ispostavlja se da je Bakir Izetbegović politički kancer Balkana a njegova fundamentalistička ideologija je zlo koje se sije u narod već preko 30 godina.

“On često kaže za Dejtonski sporazum da je luđačka košulja za BiH a na osnovu ovih poslednjih izjava biće suprotno, odnosno da je on obukao političku luđačku košulju i čvrsto je zakopčao. Za ove ratnohuškačke poruke koje lansira u poslednje vrijeme nema opravdanja da su funkciji predizborne kampanje jer je to političko igranje sa opasnim stvarima. Izetbegović i SDA bi trebali prihvatiti sve političke realnosti, unutrašnje i regionalne, kako bi krenuli naprijed i radili za bolji život svih”, poručio je Vuković.

Ostavite komentar: