Vuković objasnio zašto PDP nije potpisala izjavu: O imovini se ne pregovara

Zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković rekao je da ova stranka smatra da je plan o postupcima djelovanja organa Republike Srpske i predstavnika Srpske u zajedničkim institucijama BiH o zaštiti imovine nepopravljiv dokument i da se zato nisu odazvali pozivu na sastanak u Banjaluci.

“PDP stoji na liniji da se o imovini ne pregovara, ali ne želimo da se preko tog pitanja uvodi još 10 dodatnih pitanja”, rekao je Vuković na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je rekao da je sadržaj tih dokumenata prepisan iz zaključaka koje je ranije usvajala Narodna skupština Republike Srpske i da ništa od toga nije provedeno.

Vuković je rekao da će PDP učestvovati na raspravi u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Predstavnici parlamentarnih stranaka potpisali su danas u Banjaluci izjavu o zaštiti imovine, odnosno plan djelovanja organa u Republici Srpskoj i predstavnika Srpske u zajedničkim institucijama BiH.

Izjava je potpisana na sastanku u Banjaluci kojem su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, premijer Radovan Višković, ministri i predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama.

Na sastanku su bili i predsjednici Socijalističke partije Petar Đokić, DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, NPS-a Darko Banjac, DNS-a Nenad Nešić, SPS-a Goran Selak i NDP-a Bojan Šapurić.

Sastanku se nisu odazvali predstavnici SDS-a, PDP-a i Liste za pravdu i red.

Ostavite komentar: