Vukota Govedarica izbjegava medije, ali i stranačke sastanke

Stanje u SDS-u-nikad gore, a predsjednik stranke Vukota Govedarica se izgleda brani ćutnjom. Na naše pozive ne odgovara, a u medijima ga nema već neko vrijeme. Tačnije – od prijevremenih lokalnih izbora, i još jednog debakla te stranke.

Ne izbjegava Govedarica samo medije, već, čini se, i partijske sastanke. Otkazao je prije nekoliko dana posjetu Prijedoru, gdje je sa stranačkim kolegama iz te opštine trebalo da razgovara o podijeljenjim strujama u opštinskom odboru. Od tada, kažu u prijedorskom SDS-u, Govedarica nikoga nije kontaktirao.

“Komunikacije vrha stranke i opštinskih odbora su nikakve, imam osjećaj da su i komunikacije u vrhu stranke vrlo slabe i da je to jedan od razloga zašto SDS ima probleme koje ima. Mislim da je to neki stil koji je Govedarica uzeo, da malo razgovara sa ljudima, nije dobar,” rekao je Dušan Berić, nekadašnji predsjednik Gradskog odbora SDS-a u Prijedoru.

SDS se sa krizom bori na nekoliko frontova. Rizičan je tako položaj stranke i u Tesliću, gdje će se u nedjelju na referendumu glasati o opozivu SDS-ovog načelnika, Milana Miličevića. ATV-ov izvor iz stranke tvrdi da Vukota Govedarica Miličeviću nije pružio podršku kakva se od predsjednika stranke i očekuje, što je aktuelnog načelnika Teslića razočaralo. Miličević za ATV kaže da Govedaričina podrška i ne može pomoći, a što se ishoda tiče, ne očekuje mnogo.

“Očekivanja, odnosno želje, prije svega su da referendum protekne u jednom fer izboru i da ne bude malverzacija, sve ostalo će biti dobro ako ne bude takvih stvari,” rekao je Miličević.

Da li se i Govedarica predao, s obzirom da se u javnosti pojavljuje sve više imena koja bi mogla da ga zamijene na čelu stranke, nije najjasnije. Izvori ATV-a kažu da je Govedarica prije nekog vremena tvrdio da se neće ponovo kandidovati za lidera SDS-a. Ipak, priču je uskoro promijenio, pa je rekao da ta mogućnost nije isključena.

 

Ostavite komentar: