Vukanović podnio prijavu protiv Stanivukovića: Izvinjavam se građanima što sam ga podržavao

Podnio sam krivičnu prijavu protiv Draška Stanivukovića i njegovog pobratima Radovana Viškovića zbog netransparentnosti i zloupotrebe položaja, poručio je narodni poslanik Nebojša Vukanović ispred Okružnog tužilaštva u Banjaluci.

“Izvinjavam se svim građanima što sam podržavao Stanivukovića. Treba biti prinicipijelan. Krivičnu prijavu sam podnio posebno nakon njegove izjave da treba biti hrabar i donositi odluke na ivici normativnih akata i prava. To može u svojoj bašti i šumi”, kaže Vukanović u svom stilu.

Narodni poslanik naglašava da se u Banjaluci ne može trošiti novac, kako kaže, 20 i kusur miliona, bez ikakvih odluka gradske skupštine i ostalih odlučujućih organa.

“Stanivuković je prvo prebacio pet miliona Teniskom savezu, a plan je bio da još dest miliona prebaci Vlada Republike Srpske. Teniski savez nema ugovor za to, nema obavezu raspisivanja javnih nabavki i našli su način da izbjegnu rad u skladu sa zakonom”, tvrdi Vukanović.

Vukanović je uvjeren da je, kako kaže, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković dogovorio sa predsjednikom Republike Srpske da sam kao kavaljer preuzme cjelokupnu izgradnju teniskih terena, zbog čega Grad Banjaluka treba da se zaduži 25 miliona.

Napominje da on ne želi biti nikome saučesnik u kriminalu, a smatra da je “u igri”  krupan kapital, kao i da za izgradnju teniskih terena ne postoji regulacioni plan.

“Tražio sam od tužioca da se ispita pod kojim uslovima se mijenjaju regulacioni planovi, gdje je tu javni interes. Iza toga se krije interes moćnika. Ne postoji više sumnja da se Stanivuković nagađa sa tajkunima”, naglašava Vukanović.

Vukanović kaže da je on na mjestu ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanivuković bi bio uhapšen. Dodaje da svoj potpis na dokument povodom izgradnje teniskih terena ne bi nikada pristao da stavi prethodni gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, jer je svjestan kakve posljedice snosi.

“Tužio sam i Viškovića. Pogledao sam svu dokumentaciju ispred Vlade Republike Srpske i nigdje nisam vidio kako je izabran ponuđač”, napominje Vukanović i dodaje da je vidljiva “simbioza”, kao i da je gradonačelnik Banjaluke, kako kaže, “Dodikov trojanski konj”.

Željka Pavlović, BL poral

Ostavite komentar: