Vukanović parkirao automobil ispred ulaza u NSRS: “Ovo je moj krik” VIDEO

Šef Kluba poslanika Za pravdu i red Nebojša Vukanović danas je u znak revolta parkirao automobil ispred ulaza u Narodnu skupštinu Republike Srpske (NSRS).

Razlog za taj potez jeste činjenica da Milan Petrović iz SDS-a nije izabran za potpredsjednika NSRS. Ispred Skupštine nakon dolaska policije, Vukanović nije prihvatio zahtjev policajca da pomjeri automobil, jer, kako je istakao, vlast teroriše Narodnu skupštinu i opoziciju.

“Ja sam ovu tojotu platio u Trebinju 6.300 KM, služi mi za prevoz, ali želim da smanjim siledžijstvo ove vlasti”, kazao je on, prenosi UNA.

“Institucije ne rade svoj posao, mi nismo kese čipsa da nas gaze. Opozicija ima pravo po poslovniku na potpredsjednika Narodne skupštine RS. Ovo je sve privid demokratije. Niko njima ne daje pravo da gaze poslovnik. I sad će mene da uhapse, ja sam spreman za svaku kaznu”, istakao je on, dodajući:

“Ovo je moj krik. Izvinjavam se policiji i skupštinskom osoblju ali se zakon mora poštovati. Imaju većinu i mogu da rade šta hoće”.

Istakao je da ne žele da budu u okvirima koji nameće režim.

“Ovo nije nikakvo nasilje. Živimo u režimu koji krši osnovna ljudska i građanska prava”, poručio je između ostalog Vukanović.

U jednom momentu je iz zgrade parlamenta izašao i premijer Radovan Višković, koji je reka da je Vukanovićev potez rušenje digniteta Narodne skupštine Republike Srpske.

Ostavite komentar: