Vukanović ostao u zapećku: Na koga se Trivićeva oslanja u kampanji

Nije baš prirodno da SDS-u i PDP-u dajemo sve, najmanje 30.000 do 40.000 glasova za Jelenu Trivić i Mirka Šarovića, a da sa druge strane ne možemo dobiti bar minimum poštovanja i uvažavanja, požalio se nedavno Nebojša Vukanović na tretman koji njegova lista „Za pravdu i red“ ima u opozicionim redovima.

Ova izjava, osim što je ukazala na Vukanovićevu ljutnju, usmjerila je pažnju i na saradnike s kojima prvi ljudi opozicije ulaze u izbornu trku. Jelena Trivić je odlučila da se osloni na Mirka Šarovića u ovom ljetnom talasu kampanje. Imaju zajednički slogan, a i sve češće se sastaju i šalju zajedničke poruke. Njihovi sinhronizovani potezi kao kandidata za inokosne funkcije potvrđuju da je svjesna da sa PDP-om, koji nema jaku infrastrukturu u Srpskoj, ne može na pravi način doći do birača.

Zato je postalo prihvatljivo i ono što je ostalo od baze SDS-a na terenu, pa je ovog mjeseca uglavnom bila tamo gdje su doček pripremili Šarović i ostali iz SDS-a, od Bijeljine i Sokoca do Gacka i Teslića. Vukanović tako, za razliku od Šarovića, pošto nema dlake na jeziku, iako joj je donedavno bio prvi izbor, sad više nije tako požaljen.

Tako se Trivićeva sa PDP-ovcima okupila samo oko rođendanske torte prije desetak dana. Dovoljno da se počne spekulisati da joj je Draško Stanivuković zbog kontrole terena potreban u kampanji u Banjaluci, ali i da on, kao nosilac skupštinske izborne liste, računa da ona bude vjetar u leđa njemu i njegovim favoritima koji predvode prvih šest mjesta na tzv.banjalučkoj listi partije.

U dosadašnjem dijelu kampanje, jasno je da se u vlastitoj stranci ipak značajnije ne želi osloniti ni na lidera ni predsjednika banjalučkog odbora. Zato je u prvi plan došao Nenad Vuković, zamjenik predsjednika PDP-a koji je na iznenanđenje mnogih ostao bez kandidature za bilo koju poziciju na izborima u oktobru.

Neki mediji pišu da je ostao upamćen kao gradonačelnik Istočnog Sarajeva koji je nakon mandata srozao PDP u Sarajevsko-romanijskoj regiji na najniže grane, kao i da ga u tom kraju povezuju sa vlasničkim udjelima u jahorinskim hotelima i lokalima.

Važan operativac Jelene Trivić je Mira Pekić, generalni sekretar PDP-a koja je u dosadašnji saziv parlamenta BiH ušla preko kompenzacionog mandata. ATV piše da je, kako navode, tajna njene pozicije i “kompenzacione” plate od 7.000 KM više u njenom mužu Slavenu Pekiću, nekadašnjem ministru PDP-a koji se okrenuo biznisu, zbog čega je u poziciji da više nego drugi podrži stranku u kampanji. Zato je njegova supruga kao sekretar partije često sa Trivićevoj na terenu i kao logističar je neko na koga je ona odlučila da se osloni u pretkampanji.

Ostavite komentar: