Vukanović i Višković u klinču oko biranja funkcionera: “Ne očekujete valjda da imenujemo vaše”

02.11.2023. | 12:28

Nebojša Vukanović, predsjednik Kluba poslanika Za pravdu i red pitao je predsjednika Vlade RS Radovana Viškovića da pojasni da li se ijedan kadar u republičkim institucijama i organima može zaposliti a da ne dolazi iz vladajuće koalicije.

“Da li je ova država vaša prćija? Zašto se ljudi školuju? Na čelo Civilne zaštite postavili ste sina Neđa Trninića, smijenili ste u Gas-Resu vašeg čovjeka jer se nije slagao sa vama po postavili novog. Smijenili ste savjetnika u Ministarstvu porodice, omladine i sporta, da bi postavili kadar Gorana Selaka. I još ima primjera, tu je smjena u ŠG ‘Oštrelj’ i ne samo to. Pa može li iko ovdje normalno doći do posla, a da nije u stranci“, pitao je Vukanović.

Premijer Višković je na ovo, prvo poručio:

“Jeste li očekivali da za jednog direktora bude postavljeno lice koje pripada vašoj političkoj partiji ili tamo gdje ste vi vlast da bude neko od naših? Većina je ta koja odlučuje, a ja se kao predsjednik Vlade zalažem da to lice koje je imenovano ispuni sve uslove koji se traže konkursom. Ja samo mogu da vodim račune da se ispune formalno-pravni uslovi za neko radno mjesto, a ne da odlučujem ko će koga predložiti”, naveo je premijer.